Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Attacken i Uman, som har fördömts internationellt, träffade tre höghusbyggnader med bostäder och ett lager. Hör de boende berätta om explosionen här. Foto: BBC

Natalias styvson försvunnen i rasmassorna: ”Kanske finns hopp”

Uppdaterad
Publicerad

Minst 25 personer ha dött – och många saknas – efter fredagens omfattande flygattack mot ukrainska städer. Natalia Lubarskas hoppas hitta styvsonen Jaroslav i resterna av hans kök.

– Kanske finns det hopp att han kan hittas vid liv, säger hon.

Under fredagen rapporterades om flyglarm, explosioner och attacker i flera ukrainska städer. Antalet döda fortsätter att stiga samtidigt som ett intensivt räddningsarbete fortlöper.

Flera barn

En av de platser som drabbades hårdast var Uman, en mindre stad söder om Kiev. I ett av de drabbade höghusen ska minst 23 personer dödats när robotarna slog ner, varav fyra ska ha varit barn.

Ytterligare 18 personer skadades i Uman-attacken, enligt Ukrainas statliga räddningstjänst, men många har fortfarande inte återfunnits.

En av de som saknas är Natalia Lubarskas styvson Jarsoslav. En liten del av hans kök är fortfarande välbehållet. Här hoppas hon hitta honom bland rasmassorna.

Se de boende leta efter sina släktingar rasmassorna  videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.