Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– När 70 % amerikaner säger att de varken vill ha Donald Trump eller Joe Biden som president är det klart jag kommer fortsätta att kämpa, säger Nikki Haley vid ett valmöte i Vermont under söndagen. Foto: SCOTT EISEN

Nikki Haley tog första segern mot Trump i USA:s primärval

Uppdaterad
Publicerad

Nikki Haley tog hem segern i Washington DC och vann därmed för första gången över Donald Trump i ett primärval.

Efter tre dagars omröstning stod det under natten mot måndagen klart att Nikki Haley vann alla 19 delegater som stod på spel och tog hem primärvalet i Washington DC, rapporterar CNN.

Haley besegrade därmed för första gången expresident Donald Trump i kampen om att nomineras till Republikanernas kandidat i presidentvalet i november.

”Det är inte förvånande att republikanerna närmast ett dysfunktionellt Washington avvisar Donald Trump och allt hans kaos”, skriver Haleys talesperson Olivia Perez-Cubas i ett pressmeddelande.

Trumps kampanj svarade med ett uttalande om att ”Nikki Haley har blivit krönt som drottning av träsket”.

”Kvällens resultat i Washington DC bekräftar syftet med president Trumps kampanj – han kommer att dränera träsket och sätta Amerika först”, lyder uttalandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.