Nordkorea har avfyrat två projektiler

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea har avfyrat två projektiler som landat i havet utanför landets östkust, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Det är oklart vilken typ av projektiler det rör sig om, men enligt nyhetsbyrån AP har tidigare avfyrningar visat sig vara provskjutningar av robotar, artilleripjäser och andra vapen.

Nordkorea har trappat upp sin militära aktivitet efter att förhandlingar med USA om kärnvapennedrustning avstannade i februari. USA:s president Donald Trump vägrade då gå med på den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Uns krav på lyfta sanktioner.

Den nordkoreanska ledningen har uppmanat USA att innan årsskiftet ta initiativ till fortsatta förhandlingar, vilket USA ännu inte gjort. Enligt AP spår vissa experter att Nordkorea kommer att återuppta test av långdistansrobotar och kärnvapen nästa år om inget amerikanskt initiativ tas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.