En skärm visar bilder som nyligen släppts av Pyongyangs officiella nyhetsbyrå Korean Central News Agency under ett nyhetsprogram på Seouls järnvägsstation i Sydkorea.

Nordkorea testar undervattensdrönare med kärnvapenkapacitet

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea har genomfört ännu ett test av en kärnvapenkapabel attackdrönare som opererar under vatten, uppger statliga medier tidigt på lördagen, enligt Reuters.

Det obemannade vapnet kallat Haeil-2 testas drygt en vecka efter att landet presenterade undervattenssystemet Haeil-1, som på koreanska kan översättas till tsunami. Det är utformat för att göra smygattacker i fiendens vatten.

Under test av det strategiska undervattensystemet från den 4 till den 7 april uppgav statsmediet KCNA att drönaren färdades en sträcka på 1 000 km i 71 timmar och 6 minuter och framgångsrikt träffade ett simulerat mål.

Nordkorea har ökat sin militära aktivitet de senaste veckorna i protest mot att USA och Sydkorea genomför gemensamma militärövningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.