Polisinspektör Tommy Brøske berättar att polisen har fått in över 100 tips om kidnappningen sedan i går. Foto: Cornelius Poppe /TT, Ole Berg-Rusten/TT

Norsk polis saknar misstänkt – söker vittnen på video

Uppdaterad
Publicerad

Den norska polisen har fortfarande ingen misstänkt i fallet med den försvunna Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Polisen bekräftar att man hittat ett brev i hennes bostad, men vill inte gå in på vad det innehåller.

Nu söks tre vittnen som passerat utanför hennes mans arbetsplats.

Polisen har fått in över hundra tips sedan de gick ut med bortförandet på onsdagen.

– Vi har fortfarande ingen misstänkt. Men flera tips verkar intressanta och kräver uppföljning, säger Tommy Brøske vid norska polisen.

Men polisen vill inte gå in närmare på hur arbetet fortsätter.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen är gift med Tom Hagen, en av Norges rikaste män, och har varit försvunnen i tio veckor. Hon tros ha blivit bortförd från sitt hem utanför Oslo och sågs senast den 31 oktober förra året.

Video på vittnen

På en presskonferens på torsdagen visade polisen en video på personer som har promenerat och cyklat utanför Tom Hagens arbetsplats. De personerna vill man komma i kontakt med.

– Vi behandlar de tre personerna som vittnen och vill gärna prata med dem, säger Tommy Brøske.

Hittade brev i bostaden

Han bekräftar samtidigt att man hittat ett brev i parets bostad. Enligt norska VG har en lösesumma på nio miljoner euro (motsvarande drygt 90 miljoner svenska kronor), som ska betalas ut i den digitala valutan monero, krävts.

– Polisen ber om tips från allmänheten, observationer och information, säger Tommy Brøske.

Förutom den norska polisen är Interpol och Europol inkopplade i fallet. Också den nationella polisgrupp som förhandlar om gisslan är involverad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.