Tom Hagen är misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord på sin hustru Anne-Elisabeth Hagen som varit försvunnen sedan hösten 2018. Foto: Terje Pedersen, Torbjorn Olsen/TT

Norska polisen gör husrannsakan i Tom Hagens fritidshus

Uppdaterad
Publicerad

Den norska polisen har fått tillstånd att söka igenom den mordmisstänkta miljardären Tom Hagens fritidsbostäder i jakt på spår efter hans försvunna hustru.

– Vi söker efter spår som kan vara betydelsefulla som bevis. Och så söker vi efter Anne-Elisabeth, säger polisen till NRK.

Miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen försvann från sitt hem i Oslo i oktober 2018. Polisen arbetade ursprungligen utifrån hypotesen att hon kidnappats men ändrade förra sommaren sin huvudteori till att hon dödats.

Hagen misstänks själv för mord alternativt medhjälp till mord. Han häktades i slutet av april men försattes en dryg vecka senare på fri fot, även om misstankarna mot honom kvarstår.

Fått tillstånd till husrannsakan

Polisen har tidigare inte haft tillstånd att göra husrannsakan i familjens två fritidshus -  belägna i Biri i inlandet och i skidorten Kvitfjell. Men, nu har en domstol gett tillstånd då man anser att misstankarna mot Tom Hagen måste betraktas som skäliga. På tisdagsförmiddagen spärrades fastigheterna av och polisen påbörjade sin undersökning.  

– Detta är de egendomar som den anklagade har haft kontroll över, och det är naturligt att polisen genomför så grundliga undersökningar som möjligt, säger polisens presstalesperson Haris Hrenovica.

Nekar till alla anklagelser

Tom Hagen själv nekar till alla anklagelser och har tillsammans med parets barn begärt att polisen fortsätter att utreda försvinnandet som en kidnappning. Han har också utlovat en belöning på 10 miljoner norska kronor till den som kan lämna upplysningar som leder till att hustrun hittas. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.