Besättningsmän kidnappade från norskt lastfartyg

Uppdaterad
Publicerad

Ett norskägt lastfartyg bordades i helgen av pirater utanför Benin i Västafrika. Nio personer kidnappades, skriver Dagens Næringsliv.

Pirater gick ombord på fartyget under tidiga lördagsmorgonen medan fartyget väntade på hamnplats utanför staden Cotonou, uppger Dagens Næringsliv. Tidningen hänvisar till det norska rederiet Ugland, som äger fartyget och har rapporterat om händelsen på sin hemsida.

Enligt Ugland kidnappades kaptenen och åtta besättningsmän av piraterna. Samtliga nio är filippinska medborgare, uppger den norska branschorganisationen Norsk Rederiforbund för DN.

Sedan piraterna lämnat fartyget med sina fångar kunde resten av besättningen ta sig in till land vid 14-tiden på lördagen. Manskapet har förhörts av polisen och får stöd av rederiets krisgrupp, skriver tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.