Det är den pågående pandemin som orsakat en kraftig minskning av efterfrågan på framförallt långdistansflyg, något som i sin tur har gjort att Norwegians långdistansverksamhet – enligt bolaget självt – inte är hållbar. Bolaget har därför nu valt att avveckla den. Foto: Ørn E. Borgen / TT

Norwegian lägger ner långdistansflyg

Uppdaterad
Publicerad

Det norska flygbolaget Norwegian lägger ner långdistansflyg. Det meddelas i ett pressmeddelande på hemsidan.

Det är den pågående pandemin som orsakat en kraftig minskning av efterfrågan på framförallt långdistansflyg, något som i sin tur har gjort att Norwegians långdistansverksamhet – enligt bolaget självt – inte är hållbar. Bolaget har därför nu valt att avveckla den.

– Vårt viktigaste fokus nu är att bygga ett starkt och lönsamt Norwegian så att vi kan behålla så många arbetsplatser som möjligt. Det kommer att ta lång tid innan efterfrågan på långdistansresor kommer tillbaka och därför har vi valt att fokusera på ett starkt europeiskt linjenät när vi kommer ut ur reorganiseringsprocessen, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i pressmeddelandet.

Norwegian kommer dock att ha kvar inrikesresor i Norge, resor i Norden samt mellan Norden och andra destinationer i Europa.

Påverkar många

Beslutet att sluta flyga långdistans kommer att drabba många medarbetare, enligt bolaget.

– Det här beslutet kommer dessvärre påverka många av våra medarbetare och är därför ett tungt beslut att fatta. Jag vill rikta ett stort tack till alla berörda kollegor för deras mångåriga insats på Norwegian, säger Jacob Schram.

Kunder med bokningar som berörs av ändringarna kommer att bli kontaktade och framtida resor som ställs in kommer att återbetalas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer