Författaren och journalisten E Jean Carroll lämnar domstolen efter att en jury funnit USA:s expresident Donald Trump skyldig till att ha utsatt henne för övergrepp och förtal. Foto: Justin Lane/EPA

Nya anklagelser mot Donald Trump efter tv-intervju

Uppdaterad
Publicerad

En dag efter att en jury funnit Donald Trump skyldig till att ha utsatt författaren och journalisten E Jean Carroll  för övergrepp och förtal kallar han henne för en ”dåre” i en intervju med CNN. Nu stämmer Carroll expresidenten igen.

Donald Trump har gjort sig skyldig till sexuellt övergrepp mot författaren och journalisten E. Jean Carroll i ett provrum på 1990-talet. Det slog en jury fast i mittten på maj. Den tidigare presidenten fälldes även för förtal eftersom han i åratal påstått att Carroll ljugit i syfte att sälja böcker.

Enligt Carrolls advokater har juryns dom inte hindrat Trump från att fortsätta förtala Carroll. Bara dagen efter juryns besked kallar han henne för en ”dåre” i en intervju med CNN.

– Jag har ingen aning om vem den här kvinnan är – det är en falsk, påhittad historia, sa han under intervjun.

Trump dömdes till att betala omkring 53 miljoner kronor i skadestånd till Carroll. Nu har hennes advokater bett en domare att uppdatera en pågående stämningsansökan från 2019 om ytterligare skadestånd. Det ärendet gäller uttalanden som Donald Trump gjorde som president.

Donald Trump har överklagat skadeståndsdomen och förnekar alla anklagelser mot honom, rapporterar NBC.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Juryn har avlagt sitt beslut och USA:s ex-president döms till böter. Hör SVT:s USA-korrespondent om vad domen innebär i klippet. Foto: TT & SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.