Denna odaterade kombinationsbild som släpptes från Nordkoreas officiella centrala nyhetsbyrå (KCNA) den 13 september 2021 visar en testeldad ny typ av långdistanskryssningsmissiler den 11 och 12 september, utförd av Academy of Defense Science i Nordkorea. Foto: STR/AFP/TT

Misstänkta tester av långdistansrobotar i Nordkorea

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea har genomfört tester av långdistansrobotar, enligt landets statligt styrda nyhetsbyrå KCNA.

Såväl på lördagen som på söndagen avfyrades projektilerna, som enligt KCNA var en ny typ av långdistansrobotar och testet ska ha visat att landets vapensystem är ”fantastiskt”.

Missilerna är ”ett strategiskt vapen av stor betydelse” och flög 1500 km innan de träffade sina mål och föll ner i landets territorialvatten under testerna som hölls på lördag och söndag, sade KCNA.

Varken USA eller Sydkorea har kommenterat testerna. De är de första sedan mars i år och kommer bara dagar efter landets 73-årsdag, som firades med en nattparad i Pyongyang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.