Ett Boeing 737 Max 8-plan som flögs av Ethiopian Airlines. Foto: Mulugeta Ayene/ AP/TT

Nya problem med Boeing 737 max 8

Uppdaterad
Publicerad

USA:s flygsäkerhetsmyndighet FAA har identifierat en ny potentiell riskfaktor som Boeing måste åtgärda innan flygförbudet för modellen 737 max 8 kan hävas. Det skriver myndigheten i ett mejl till nyhetsbyrån Reuters.

De nya problemen upptäcktes under ett simulatortest i förra veckan uppger källor för Reuters. Det innebär att Boeing inte kommer att kunna genomföra certifieringsflygningar förrän tidigaste den 8 juli, enligt källorna.

Oklart om planet får lyfta igen

FAA väntas behöva minst två till tre veckor för att granska resultatet och besluta om planen ska tillåtas flyga igen. I maj sa FAA att ett godkännande kunde komma redan i slutet av juni.

Många inställda avgångar

Flygbolaget United airlines meddelar på onsdagen att alla flygningar med Boeing 737 max 8 ställs in fram till den 3 september. Det leder till 1 290 inställda flighter i juli och 1 900 i augusti.

Den storsäljande flygplanstypen ställdes på backen i mars efter två dödliga flygkrascher i Indonesien i oktober och i Etiopien i mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.