• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Folksamling utanför köttmarknaden Xinfadi i Peking som har stängts på grund av infektionsrisk. Foto: Greg Baker/AFP/TT

Nya virusfall stänger delar av Peking – smitta på marknad

Uppdaterad
Publicerad

Elva bostadsområden i södra Peking har stängts på grund av nya konstaterade coronavirusfall kopplade till en matmarknad i närheten. Hittills har sju fall kopplats till marknaden Xinfadi.

Nio skolor och förskolor i närheten har stängts.

Xinfadimarknaden stängde under natten mot lördagen lokal tid, efter att två anställda vid ett köttforskningsinstitut som nyligen besökt marknaden konstaterats smittade under fredagen.

Coronapandemin

Oron för en andra våg är stor i många länder där coronavirusets spridning har kommit under kontroll, så även i virusets ursprungsland i Kina.

Tidigare har myndigheterna stoppat handeln med nöt- och lammkött vid marknaden och vissa andra marknader i staden har stängts.

Fler än 10 000 människor vid Xinfadimarknaden kommer att testas och skolor som skulle ha öppnats på måndag kommer att fortsätta att hållas stängda på grund av de nya fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet