Foto: Scanpix

Nyfödde prinsen spås bli en kvinnokarl

Uppdaterad
Publicerad

Enligt ett färskt horoskop spås den brittiska kungafamiljens nytillskott bli en känslig kille med ett livligt kärleksliv.

Det råder högintensiva dagar för den brittiska pressen, som frossar i att uppfinna mer eller mindre omöjliga vinklar på Williams och Kates nyfödda och än så länge namnlösa bebis.

Efter den kungliga födseln svämmar nu nätet och tidningarna över av goda råd till de nyblivna föräldrarna, medan man på Twitter tävlar om det fyndigaste tweetet.

Prins född i Storbritannien

Dagens upplaga av den brittiska tabloidtidningen The Sun innehåller exempelvis ett horoskop för den nyfödde prinsen av tidningens sierska Mystic Meg.

Enligt Mystic Meg kommer prinsen att växa upp till en känslig kille, vars blyga yttre dock döljer en gåtfull och stark personlighet.

Vad gäller det framtida kärlekslivet kommer han att dras till Stenbockar och Oxar, men måste tyvärr genomlida sju kärlekshistorier innan han hittar rätt partner. Först i 30-årsåldern kan han räkna med att ha hittat hem i kärleksdjungeln.

”Skaffa dig en nanny”

Att även medelbritten känner sig delaktig i den kungliga födseln är tydligt på familjesajterna på nätet, vilka formligen svämmar över av goda råd till de nyblivna föräldrarna.

På den brittiska familjesajten mumsnet under rubriken: ”Tips till Kate: Vilka övärderliga råd till en nybliven mamma skulle du förmedla?” skriver bland annat signaturen KingRollo:

”Skaffa dig en nanny, Kate, och försök inte vara en hjältinna. Herregud, om jag hade haft råd skulle jag ha haft en hel armé av personal! Det finns inget ärofyllt över att sköta allt själv.”

Signaturen Lottiegarbanzo kommer med än mer handfasta råd.

”Låt Will klippa fingernaglarna på barnet. Han jobbar inom räddningstjänsten och är van vid stresiga situationer. Det här lär sätta honom på prov.”

Rund mage hyllas

På sajten netmums hyllar istället Siobahn Freegard Kates val att inte försöka dölja sin runda mage när hon i går inför det samlade pressuppbådet i stället valde att accentuera den i en prickig klänning:

”Kate gör slut på myten enligt vilken alla mödrar ska se perfekta ut efter förlossningen. Hennes minuter på trappan utanför sjukhuset gjorde mer för att stärka nyblivna mödrars självförtroende än någon annan role model.”

Ironi på Twitter

På Twitter tävlar man istället om att driva med den kungliga födseln och på sajten Huffington Post finns ett antal av de fyndigaste tweetsen samlade.

Queen UK twittrade efter födseln: ”Successionsordningen säkrad. Gin. Läggdags.”

Official comedy anspelade i sitt tweet på den brittiske tronföljarens kön och twittrade: ”Breaking news. Kunglig baby föddes med kronjuveler”.

@thetweetofGod konstaterade för sin del lakoniskt att: ”Jag fick också en kunglig baby en gång. Mycket mer nedtonad födsel. Inga reportrar. Inget sjukhus. Inget sex.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prins född i Storbritannien

Mer i ämnet