Oljetankern från Iran bar på 136.000 ton med olja när kollisionen skedde. Nu brinner den okontrollerat. Foto: TT

Oljetanker har kolliderat med ett fraktfartyg utanför Kina

Uppdaterad
Publicerad

En oljetanker har kolliderat med ett fraktfartyg utanför Kina, rapporterar AFP. Nu saknas 32 personer, enligt kinesiska myndigheter

Efter kollisionen ska oljetankern från Iran, som bar på 136.000 ton med olja, ha börjat brinna okontrollerat och hela besättningen saknas. Bilder från statlig kinesisk tv visar den brinnande tankern insvept i moln av svart rök.

30 av de 32 personer som fanns ombord ska komma från Iran och de resterande två från Bangladesh, enligt AFP. Just nu pågår en räddninginsats för att hitta dem.

Det andra lastfartyget har fått skador, men de 21 kineserna i besättningen har räddats, och fartygets säkerhet är inte äventyrad.

Oljetankern var på väg mot Sydkorea när den krockade med lastfartyget som innehåller 64 000 ton spannmål. Kinesiska sjöfartsmyndigheter har avsatt åtta båtar för sök- och räddningsoperationen och Sydkorea har skickat ett flygplan och kustbevakning för att hjälpa till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.