Polisen använder tårgas för att skingra demonstranter. Foto: Lewis Joly/AP/TT

Över 200 gripna vid protester i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Våldsamma demonstrationer har utbrutit på flera håll i Frankrike efter att den nya pensionsreformen beslutades. I Paris har över 200 personer omhändertagits, rapporterar Le Figaro.

Trots att det inte fanns parlamentarisk majoritet togs på torsdagen beslutet att höja pensionsåldern från 62 till 64 år.

Stora protester har blossat upp runt om i landet. Invånare i bland annat Marseille, Lyon och Rennes har blivit vittnen till hur ilskan över beslutet tagit sig uttryck i demonstrationer som lett till våldsamma sammandrabbningar med polis.

De största protesterna har ägt rum i Paris och pågått in på natten mot fredagen. Vid midnatt hade 217 personer tagits om hand av polisen. Enligt polisen hörde merparten till en grupp som deltagit i skadegörelse i huvudstaden.

Använt tårgas och vattenkanoner

Enligt Sky News har polisen under torsdagen använt både vattenkanoner och tårgas för att skingra de ilskna folkmassorna, medan demonstranter uppges ha kastat föremål, bland annat stenar, mot polisen.

Bilder visar också hur demonstranter har tänt eld på sopor på gator runt om i Paris.

Och fler protester är att vänta framöver. Bland annat har flera fackförbund redan varnat för nya strejker i Frankrike, rapporterar TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.