Den italienska tidningen il Fatto Quotidiano publicerar en mobilfilm tagen av en passagerare ombord på den brinnande färjan. Foto: Skärmdump ilfattoquotidiano.it

Passagerarbilder inifrån den brinnande färjan

Uppdaterad
Publicerad

Lågorna flammar innanför fönstren och ute på däck står passagerarna iförda flytvästar och i mössor mot kylan. Det är den italienska nyhetstidningen il Fatto Quotidiano som publicerar en video inifrån den brinnande färjan Norman Atlantic.

Skräckbilderna inifrån den brinnande färjan är filmade av en passagerare tidigt i morse när lågorna  börjar att sluka cafeterian.  Yousri Wadan reste  ensam  och tog färjan på sin väg till Frankrike på en affärsresa, skriver tidningen.

Mobilfilm

Efter att branden brutit ut filmade han utifrån däck med sin mobilkamera. Bilder som nu exklusivt visas på tidningens nätsajt. Efter flera timmar på den brinnande färjan räddades han och il Fatto Quotidiano skriver att han klockan 15 i eftermiddags togs till sjukhus efter att ha evakuerats med helikopter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjebrand i Medelhavet

Mer i ämnet