Foto: TT/Reuters

Passagerartåg i kollision med godståg i USA

Uppdaterad
Publicerad

Ett passagerartåg tillhörande järnvägsbolaget Amtrak har kolliderat med ett godståg i South Carolina i sydöstra USA. Två personer dödades och över 110 har skadats. Samtliga ombord på tåget har evakuerats.

Kollisionen inträffade omkring 02.35 natten mot söndag lokal tid i staden Cayce i South Carolina.

Två personer på passagerartåget – båda anställda av Amtrak – har bekräftats döda, och minst 110 personer har skadats, uppger nyhetsbyrån AP. Det handlar om skador i varierande grad, från skrubbsår till brutna ben, enligt CNN.

Ombord på tåget fanns 139 tågresenärer och ytterligare åtta personer som tillhörde besättningen. Av de 110 skadade har minst sju personer förts till sjukhus, enligt uppgifter på en presskonferens på söndagsmorgonen i Lexington. Övriga ombord har förts till en uppsamlingsplats där bland annat Röda korset tar emot de drabbade.

Läckte bensin

CBS News uppger att drygt 50.000 liter bränsle läckt ut på olycksplatsen. Bränslet utgör ingen fara för allmänheten, enligt tidigare besked från myndigheterna.

Tågets lok och flera av tågets första vagnar spårade ur i samband med kollisionen, uppger tågoperatören Amtrak. Passagerartåget färdades från New York till Miami när det kolliderade med ett godståg.

I onsdags var ett annat tåg från bolaget Amtrak inblandat i en dödsolycka i West Virginia, uppger TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.