Påven sörjer dödade studenter

Uppdaterad
Publicerad

Förföljelsen av kristna på olika platser i världen stod i fokus när påven Franciskus höll mässa inför tiotusentals regnvåta åskådare på Petersplatsen på påskdagen.

Särskilt adresserade påven attentatet i Kenya där nästan 150 människor dödades.

– Låt oss alla be för dem som förlorat sina liv, jag tänker särskilt på de som dödades i torsdags på högskolan i Garissa, för alla som kidnappats och alla som tvingats överge sina hem och sina nära och kära, sade Franciskus.

Terrorattack mot universitet i Kenya

Påven manade till fred i Libyen, där 21 kristna kopter halshöggs av jihadistgruppen IS i början på året, och sade att ”den absurda blodspillan och alla barbariska våldsdåd” måste upphöra.

Han bad även för fred i länder som Sudan, Kongo-Kinshasa, Syrien och Nigeria, och hyllade slutligen uppgörelsen om Irans kärnteknikprogram som ett ”definitivt steg mot en säkrare värld”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack mot universitet i Kenya

Mer i ämnet