Påve Franciskus sändebud i Frankrike anklagas för sexuella övergrepp. Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Vatikanens sändebud till Frankrike utreds för sexuella övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Ärkebiskopen och Vatikanens sändebud till Frankrike Luigi Ventura utreds för sexuella övergrepp. Inför vittnen ska biskopen ha tafsat en manlig tjänsteman på rumpan under en ceremoni.

Vatikanens sändebud i Frankrike utreds för sexuella övergrepp. 74-årige Luigi Ventura står anklagad för att ha trakasserat en tjänsteman under en ceremoni i Paris stadshus i januari. Inför vittnen ska biskopen ha tafsat mannen på rumpan, upppger AFP. Nu hanteras ärendet av franskt rättsväsende.

Vatikanen vill inte kommentera

Vatikanen känner till utredningen men har avböjt att lämna kommentarer medan den är pågående, uppger CNN. Ventura har varit stationerad i Paris sedan 2009 i sitt ämbete som diplomat för påve Franciskus.

Den 7 mars väntas domen komma i ett annat uppmärksammat fall där en fransk kardinal står anklagad för att ha hålllit tyst om sexuella övergrepp mot barn utförda av en av hans präster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.