Pojke fast i 32 meter djup brunn – stor räddningsinsats i Marocko

Publicerad

Det pågår ett intensivt räddningsarbete i Marocko för att rädda den femårige pojke som under tisdagskvällen ramlande ner i en 32 meter djup brunn. Räddningsarbetare har lyckats få ner både luft och vatten till pojken, vars öde nu följs av hela Marocko.

– Snälla Gud, låt honom inte lida i det där jordhålet, säger pojkens mamma till nyhetsbyrån AP.  

Brunnshålet ska bara vara 45 centimeter brett och räddningsarbetare som hissats ner har svimmat.

– Jag lyckades få kontakt med barnet och kontrollerade att han började använda lufttuben. När jag skulle hissas upp fastnade jag och de sista tio metrarna var jag medvetslös, säger en av räddningsarbetarna från Röda halvmånen på plats.

Tiden börjar bli knapp och myndigheterna har nu börjat gräva upp hela bergssidan för att skapa en räddningstunnel snett in till platsen där pojken sitter fast. Enligt Al-jazeera har man under fredagsmorgonen kommit cirka 27 meter, och förhoppningen är att komma till pojken inom ett dygn.

Se hur pojken sitter fast och bilder från räddningsinsatsen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.