Foto: TT

Polisinsats i bostadskvarter i Istanbul efter nyårsdådet

Uppdaterad
Publicerad

En större polisinsats har genomförts i ett bostadsområde i Istanbul, kopplat till dådet som skakade staden under nyårsnatten. En person greps, men senare visade det sig att han inte har några kopplingar till attacken, uppger turkiska Hurriyet.

Turkisk polis genomför på måndagskvällen en större insats i ett bostadskvarter i centrala Istanbul, Zeytinburnu. Det rapporterar AP med hänvisning till turkiska medier.

Insatsen ska ha följt på ett inkommande tips, och ha kopplingar till det dödliga attentatet mot en nattklubb i Istanbul under nyårsnatten där 39 människor mördades.

Nattklubbsattack i Istanbul

En särskild insatsstyrka ska leda operationen och understöds även av polishelikopter.

En gripen

I samband med insatsen har en person gripits, skriver turkiska Hurriyet. Personen ska självmant ha hoppat ner från en balkong i samband med polisens räd, och skadat sig vid landning.

Polisen grep då personen, men enligt uppgift från Hurriyet har han ingen koppling till dådet.

Misstänkt ännu på fri fot

Polis har sedan tidigare gripit åtta personer i samband med utredningen kring dådet på nattklubben, men den misstänkt aktiva gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot. Enligt ett uttalande från Turkiets vice premiärminister tidigare i dag är man i nuläget mycket nära med att identifiera den misstänkte.

– Vi har funnit detaljerad information om terroristens fingeravtryck och utseende. Arbetet med att identifiera honom kommer att gå snabbt, säger Numan Kutulmus, enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattklubbsattack i Istanbul

Mer i ämnet