Polisstormning i jakt på färjeägare

Uppdaterad
Publicerad

Flera tusen poliser i Sydkorea har stormat en anläggning som tillhör en religiös sekt vars grundare är efterspanad i samband med färjekatastrofen i april.

Tidigare har motsvarande över tre miljoner kronor utlovats i belöning till den som hjälper polisen att hitta Yoo Byung-Eun, som är misstänkt för förskingring och grovt vållande till annans död.

Poliser i kravallutrustning har nu gått in på ett vidsträckt landområde som tillhör Koreas evangeliska baptistkyrka. Den 72-årige Yoo är grundare och ledande medlem av kyrkan. Han är också affärsman och överhuvud i den familj som äger rederiet Chonghaejin, vars färja Sewol sjönk. Över 300 människor omkom, varav flertalet skolbarn. Rättegångar har inletts mot flera andra som är misstänkta i samband med katastrofen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färja förlist i Sydkorea

Mer i ämnet