Situationen med prins Andrew är mycket hett stoff i brittisk press. Foto: AP/TT

Prins Andrew blir av med nytt förtroendeuppdrag – dumpas av kunglig orkester

Uppdaterad
Publicerad

Royal Philharmonic Orchestra i London vill inte längre ha prins Andrew som beskyddare och dumpar nu den skandalomsusade prinsen. Beskedet är ytterligare ett slag mot prins Andrew efter den kontroversiella intervjun kring miljardären och pedofilen Jeffrey Epstein.

Flera brittiska medier rapporterar att Royal Philharmonic Orchestra gjort sig av med prins Andrew på stående fot. Fram tills i dag har prinsen haft titeln ”Patron”, eller beskyddare”, i 15 års tid.

Beskedet kommer bara två dagar efter att prins Andrew avsagt sig alla sina officiella plikter. Ett direkt resultat av den katastrofala intervjun där prins Andrew berättade om sitt samröre med miljardären Jeffrey Epstein samt anklagelserna om att han haft sex med en 17-årig flicka.

Sedan dess har flera personer och organisationer tagit sin hand från Andrew och hans välgörenhetsorganisation Pitch@Palace.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.