Meghan Markle och Prins Harry Foto: TT

Prins Harry har förlovat sig

Uppdaterad
Publicerad

Prins Harry och skådespelaren Meghan Markle har förlovat sig, meddelar nyhetsbyrån AP. Bröllopet kommer äga rum våren 2018.

Uppgifterna tillkännagavs av prins Charles i ett officiellt pressmeddelande på måndagen.

”Hans kungliga höghet prinsen av Wales är förtjust över att få tillkännage Prins Harrys och Meghan Markles förlovning. Prins Harry har informerat hennes majestät drottningen och andra nära familjemedlemmar”, står det i pressmeddelandet.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig

”Önskar dem en livstid av lycka”

Drottning Elizabeth II och prins Philip önskar paret all lycka, meddelar det brittiska kungahuset på twitter. Även Meghan Markles föräldrar har uttalat sig enligt ett officiellt tillkännagivande.

”Vår dotter har alltid varit en snäll och tillgiven person. Att se henne tillsammans med Harry, som delar dessa kvalitéer, är en stor glädjekälla för oss som föräldrar. Vi önskar dem en livstid av lycka.”

Storbritanniens premiärminister Theresa May lyckönskar också det kungliga paret.

”Å mina egna, regeringen och hela landets vägnar önskar jag dem stor lycka i framtiden.”, skriver premiärministern på twitter.

Träffades 2016

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail friade prins Harry tidigare i november, men var tvungen att vänta på drottningens godkännande, som kom förra veckan.

Prins Harry, 33, är prinsessan Dianas yngste son och på femte plats i tronföljden. Han och Meghan Markle, 36, har varit ett officiellt par i ett år. De träffades sommaren 2016 men höll sin romans hemlig under ett halvår.

Meghan Markle och prins Harry besökte en tennismatch tillsammans i Toronto, Kanada, i september. Foto: TT

Enligt tidningen the Guardian har rykten om en stundande förlovning cirkulerat i brittisk press den senaste veckan, sedan uppgifter framkommit om att Meghan Markle flyttat ut från sitt hem i Toronto och setts shoppa i London.  

Meghan Markle är skådespelare och mest känd från tv-serien Suits. Hon har tidigare varit gift med filmproducenten Trevor Engelson. Efter vårens bröllop kommer hon troligen få titeln hertiginnan av Sussex.

Paret kommer bo i Nottingham Cottage vid Kensington Palace i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig

Mer i ämnet