Prins Henrik och drottning Margrethe

Prins Henrik: Saknar respekt för min fru

Uppdaterad
Publicerad

Prins Henrik av Danmark understryker att han fortfarande älskar sin hustru drottning Margrethe, trots att han inte vill begravas med henne, säger han i en intervju. Han saknar dock respekt för henne, då hon inte ger honom den respekt ”en vanlig hustru ska ge sin äkta make”.

Tidigare har den danska prinsen väckt uppmärksamhet genom sina uttalanden om att han inte vill begravas intill drottningen i Roskilde. Nu utvecklar han sina tankar i en intervju med tidningen Se og Hør.

LÄS MER: Danska prins Henrik vill inte begravas med sin fru drottningen

– Hon gör narr av mig. Jag har inte gift mig med drottningen för att bli begravd i Roskilde.

Besviken över att inte få vara kung

Beslutet togs som en följd av många års missnöje med sin titel inom kungahuset. Prins Henrik har länge öppet yttrat sin besvikelse över att fortsatt tituleras prins, och inte kung, som äkta make till regerande drottning Margrethe.

Han påpekar att han och drottningen älskar varandra.

– Min fru har bestämt att hon gärna vill vara drottning, och det är jag mycket glad för, säger prins Henrik.

– Men hon ger inte den respekt som en vanlig hustru ska ge sin äkta make, säger han.

Enligt tidningen reser nu drottning Margrethe till sin make på slottet Château de Cayx i Frankrike, där hon ska tillbringa de kommande två veckorna.

LÄS MER: Prins Henrik går i pension

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.