Claire Foy som drottning Elisabet II i tv-serien The Crown. Hon fick Golden globepriset för bästa skådespelare i januari i år. Foto: Foto: AP

Prins Philip skildras i nya avsnitt av tv-serien The Crown

Uppdaterad
Publicerad

Nästa säsong av den uppmärksammade tv-serien The Crown kommer att handla mycket om prins Philip och hans bakgrund och även om prins Charles som pojke. Men fans till tv-serien får vänta på de nya avsnitten.

Nya avsnitt spelas in för fullt i en kopia av Buckingham Palace i Greenwich i London. Det blir samma huvudrollsinnehavare som i första säsongen med prisbelönta Claire Foy som drottning Elisabeth II och Matt Smith som prins Philip. De som följer serien kommer att få se perioden 1955 till 1964 då även de sista två av parets barn föds, Andrew och Edward.

– Den andra säsongens själ handlar mycket om prins Philips komplexitet som jag anser vara extremt intressant, sa seriens skapare Peter Morgan vid ett tv-evenemang nyligen.

LÄS MER: Prins Philip avsäger sig sina kungliga uppdrag

Byter ut skådespelare

Peter Morgan vill inte avslöja om prinsens eventuella kärleksaffärer kommer att skildras men berättar att skådespelarna från de första två säsongerna kommer att bytas ut mot nya av äldre modell i takt med att kungligheterna åldras genom åren.

De som hoppas att få se den bulldogsliknande John Lithgow i rollen som Churchill lär bli besviken.

Winston Churchill efterträddes 1955 av Anthony Eden som i sin tur snabbt fick lämna sin plats åt Harold Macmillan. Drottningens val av Macmillan var kontroversiellt och hon utsattes för hård kritik för valet av premiärminister.

Livlig syster

I seriens nya avsnitt kommer drottning Elisabeths livliga syster, prinsessan Margaret att gifta sig med fotografen Lord Snowdon och få två barn, David och Sarah.

John F. Kennedy och Jackie Kennedy kommer även att finnas med eftersom seriens nästa säsong täcker in JFK:s presidentperiod 1961-1963.

Kanske i november?

Och när ska man nu få se allt detta? Än så länge har inte tv-bolaget Netflix avslöjat något datum men spekulationer gör gällande att seriens nya avsnitt startar i november 2017.

LÄS MER: Det här är prins Philip

Totalt planeras sex säsonger av den amerikansk-brittiska tv-serien The Crown.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.