Harry talar med deltagare under en konferens om hållbar turism i Edinburgh under onsdagen. Foto: Andrew Milligan, POOL / AFP

Prinsen vill bara bli kallad ”Harry”

Uppdaterad
Publicerad

Prins Harry vill från och med nu bara bli kallad ”Harry”. Det var prinsens budskap när han nu påbörjar den sista omgången av offentliga uppdrag innan han och hustrun Meghan drar sig tillbaka om en dryg månad.

Harrys besked framkom när konferencieren på en turistkonferens i Edinburgh i onsdags skulle presentera hertigen för de övriga deltagarna, rapporterar BBC.

– Han har gjort det tydligt att han vill att vi bara ska kalla honom Harry. Så mina damer och herrar, ge en stor, skotsk välkomstapplåd till Harry, sa konfrencieren Ayesha Hazarika.

Drottning Elizabeth har tidigare meddelat att Harry och Meghan inte längre kommer titulera sig som kungliga högheter, ”His and Her Highness”, efter att de formellt frånträder sina kungliga uppdrag den 31 mars. Paret kommer inte heller att använda sig av ”Sussex royal eller ”royal”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.