Protester världen över efter upptrappningen i Gaza

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens eskalerande våld i Gaza väcker internationellt engagemang. De senaste dagarna har demonstranter tagit till gatorna i en lång rad länder för att visa sitt stöd för palestinierna.

På lördagen hölls propalestinska demonstrationer på flera håll i Sverige. Liknande demonstrationer har bland annat setts i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, USA och Australien de senaste dagarna.

Deltagarna har i flera fall räknats i tusental, och även om de flesta demonstrationer beskrivits som fredliga har oroligheter förekommit på vissa platser.

Israel-Palestina 2021

På fredagen samlades till exempel runt 4 000 människor för att demonstrera utanför Israels ambassad i Köpenhamn. När polisen försökte skingra folkmassan utbröt tumult. Polisen använde då tårgas mot demonstranterna, som i sin tur svarade med att kasta smällare, skriver Danmarks Radio.

Se mer av demonstrationerna i videospelaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Israel-Palestina 2021

Mer i ämnet