Raketattack mot Bagdads flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Flygplatsen i Bagdad utsattes för raketbeskjutning i går. En poliskälla uppger för nyhetsbyrån AFP att 13 raketer slog ned på två platser i närheten av flygplatsen. Det finns inga uppgifter om att någon skadats.

Raketerna ska ha avfyrats från Taji-området, norr om Iraks huvudstad, och det fordon från vilket de sköts ska ha hittats.

Det vidsträckta flygplatsområdet, som sträcker sig från västra Bagdad till Anbarprovinsens utkant, har varit mål för granat- och raketattacker i flera år, men flygtrafiken berörs sällan av beskjutningarna.

Samma dag exploderade flera bomber i två delar av Bagdad, där en majoritet av befolkningen är shiiter. Minst 17 personer dödades och ett 40-tal personer skadades i attackerna. Islamiska staten (IS) tog på sig ansvaret för terrordåden i ett uttalande.

Det är ännu inte känt vilken grupp som ligger bakom raketbeskjutningen av flygplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.