• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: TT/SVT

Reaktionerna går varma i sociala medier efter Trumps Twitterblackout

Uppdaterad
Publicerad

Sociala medier svämmar över av ironiska kommentarer efter Donald Trumps Twitterblackout. Vissa anser att den som stängde ned kontot borde belönas.

”Kan bli en kandidat till Nobels fredspris”, skriver en person.

Strax före midnatt på torsdagen försvann president Trumps Twitterkonto mystiskt, men aktiverades kort därefter. Lite senare meddelade Twitter att en anställd hade släckt ned kontot på sin sista dag.

”Vi genomför en fullständig intern översyn”, skrev bolaget.

”Blackout-bebisar”

Efter det inträffade har Twitter svämmat över av ironiska kommentarer.

”Glad att säga att jag överlevde Donald Trump-blackouten. Alla barnen mår bra. Jag meddelar att jag är i säkerhet”, skriver en person.

En annan skriver:

”Om ungefär nio månader kommer det att finnas ett ton Trump Twitter blackout-bebisar.”

Vill bjuda på pizza

Andra tycker att den Twitteranställde borde belönas för sitt tilltag:

”Ni säger 'mänskligt misstag', jag säger 'dags för en befordran'.”

”Vem det än är förtjänar en löneförhöjning.”

”Bara säger det, den anställde på Twitter som stängde ned Trumps konto i elva minuter kan bli en kandidat till Nobels fredspris.”

”På sin sista dag på jobbet, deaktiverade en Twitteranställd Donald Trump (kontot reds, anm.), och hedrade ett löfte som Trump aldrig gjorde: Att göra USA stort igen.”

En annan vill bjuda den anställde på pizza och skriver:

”Kära Twitteranställde som stängde ned Trumps Twitter: Du fick USA att må bättre i elva minuter.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.