Donald Trump är en flitig Twitteranvändare. Foto: TT/SVT

Twitteranställd släckte ner Trumps Twitter

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump använder flitigt sitt konto på Twitter. Men plötsligt försvann det mystiskt under några minuter, strax innan midnatt.

Bolaget uppgav först att en anställd råkat inaktivera kontot under elva minuter, och att det var den mänskliga faktorn som låg bakom.

Utreder händelsen

Twitter sa vidare att man skulle undersöka hur det kunde hända och vidta åtgärder för att det inte ska kunna ske igen.

Senare kom det en ny tweet med nya detaljer från bolaget: ”Vi har upptäckt att detta gjordes av en anställd på Twitters kundservice på den anställdes sista dag. Vi genomför en fullständig intern översyn”.

Vita huset vill inte kommentera

Efter händelsen kunde presidenten twittra som vanligt igen, och det kom en tweet om den stora skattereformen som Republikanerna i det amerikanska representanthuset föreslagit. Vita huset har inte velat kommentera händelsen.

Trump själv kommenterade senare under dagen händelsen på sitt Twitterkonto:

”Mitt Twitterkonto togs ned under 11 minuter av en skurkaktig anställd. Jag antar att budskapet till slut börjar nå ut – och få genomslag.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.