”Det finns inget hemskare än att höra flera personer bli skjutna medan du är under ditt skrivbord och sedan hör gärningsmannen ladda om,” skriver tidningens reporter Phil Davis på Twitter. Foto: Twitter & AP

Reporter twittrade från tidningsredaktionen i USA: ”Hörde personer bli skjutna”

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har skjutits till döds på redaktionen till tidningen The Capital Gazette i Annapolis, Maryland, på torsdagskvällen svensk tid. En av de anställda på tidningen skrev direkt efter skjutningen om händelsen på Twitter.

Under torsdagskvällen svensk tid ska en gärningsman ha öppnat eld mot tidningen The Capital Gazette i Annapolis, Maryland. Enligt MSNBC, som citerar officiella talespersoner i Anne Arundel County, rör det sig om minst fem döda. Gärningsmannen ska även vara gripen och förhörs av polis.

En av de anställda på tidningen, kriminalreportern Phil Davis, twittrade direkt efter skjutningen ägt rum om de fasor som han upplevde.

”En ensam skytt sköt flera personer på mitt kontor, varav flera är döda”, skriver han bland annat och fortsätter:

”Den beväpnade sköt genom glasdörren till kontoret och öppnade eld mot flera anställda. Kan inte säga mycket mer och vill inte dödförklara någon, men det är illa.”

Twittrade ut information

Davis skriver att han försöker sprida lite information medan han väntar på att prata med poliser:

”Det finns inget hemskare än att höra flera personer bli skjutna medan du är under ditt skrivbord och sedan hör gärningsmannen ladda om.”

Han uppdaterade även med att skriva och lugna många som trodde att han fortfarande befann sig inne på redaktionen att han nu väntar på att bli förhörd av polis och därför befinner sig i säkerhet utanför byggnaden.

En praktikant vid tidningen ska även ha twittrat ut: ”Skjutning på 888 Bestgate snälla hjälp oss” bara en stund efter att de första rapporterna om skjutningen kom in till media.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.