Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bob White är ordförande för det republikanska partiet i Florida. Han tror att en kommande kamp mellan Trump och DeSantis kommer bli hård. Foto: SVT/TT/AP

Republikaner i Florida efter storvinsten: DeSantis har inget annat val än att utmana Trump

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen ”röd våg” under mellanårsvalet, förutom i Florida, där det republikanska partiet mår bättre än på länge. Nu ses delstatens guvernör Ron DeSantis som republikanernas framtid och Trumps stora utmanare.

– Jag tror inte han kan vänta till nästa val. Han kommer definitivt ställa upp, säger Bob White, ordförande för republikanska partiet i Florida.

För första gången tycks Donald Trump få allvarlig konkurrens omnomineringen som presidentkandidat för det republikanska partiet, efter Floridas Ron DeSantis succéval.

DeSantis vannguvernörsvalet med mer än 20 procentenheter och fick stöd blandde viktiga avgörande väljargrupperna.

– Florida är en stabil republikansk delstat för första gången jag kan minnas, säger Bob White, ordförande för republikanska partiet i Florida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.