Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den ryska robotattacken mot Zaporizjzja Foto: sociala medier

Ryska roboten fångades på film – slog ner i FN-hotell

Uppdaterad
Publicerad

Invånarna i Zaporizjzja hann knappt reagera när den ryska roboten med hög hastighet färdades på låg höjd över staden för att med full kraft slå ner vid ett hotell där FN-personal ofta bor.

En kvinna uppges ha dödats vid attacken under torsdagen. Minst 19 personer skadades, varav fyra barn.

Hotellet där robotarna slog ned används regelbundet av FN:s personal och andra hjälporganisationer. Detta enligt ett uttalande från FN:s koordinator för humanitärt bistånd till Ukraina, Denise Brown.

”Antalet urskillningslösa attacker mot civil infrastruktur, som dödar och skadar civila, har nått ofattbara nivåer. Dessa attacker är ett brott mot internationell lag”, skriver Brown i ett uttalande.

Brown skriver att hon själv alltid bor på det hotellet när hon besöker staden och att lokalerna var FN:s bas under arbetet med evakueringarna från stålverket Azovstal i Mariupol förra året. Huruvida någon från FN skadades i attacken framgår inte av uttalandet.

Det ukrainska inrikesdepartementet uppger att räddningstjänst och personal från Röda korset arbetat på platsen sedan attacken i torsdags.

Se invånarnas mobilfilmer från den ryska robotattacken i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.