”Det är en kamp mot klockan att få fram de som ligger under rasmassor och behöver får vård”, säger Fredrik Hammarbäck, pressansvarig på Röda Korset. Foto: SVT

Röda Korset: Det är en kamp mot klockan

Publicerad

Tsunamin i Indonesien har orsakat omfattande förödelse och människor tros vara fast i rasmassorna. För Röda Korset på plats går arbetet nu in i en mer intensiv fas.

– Det är en kamp mot klockan att få fram de som ligger under rasmassor och behöver får vård säger Fredrik Hammarbäck, pressansvarig på Röda Korset.

Organisationen har stora lager med förnödenheter på plats i Indonesien, problemet är att få fram hjälpen. Flera vägar har förstörts, bland annat den stora vägen mellan Serang och Pajang. Dessutom försvåras arbetet av risken för nytt vulkanutbrott och ny flodvåg.

– Det är avvägningar man måste göra, framförallt om man ska vara vid strandkanten i det här fallet. Å ena sidan vill vi rädda de som kan ligga i rasmassor nära vattenbrynet, men å andra sidan vill vi inte förlora kollegor och försätta andra i onödig risk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer