Rysk toppolitiker: ”Homosexuella är pervon”

Uppdaterad
Publicerad
Svenska samkönade äktenskap gör att Ryssland har stoppat alla adoptioner till Sverige. President Putins partikamrat Vitalij Milonov går till attack mot homosexuella i en SVT-intervju.
– De perversa typerna.

Adoptionerna från Ryssland till Sverige har stoppats helt. Enligt Irina Romanova på utbildnings- och vetenskapsministeriet som har ansvar för adoptionsfrågan i Ryssland beror det på att högsta domstolen i Ryssland kommit fram till att inga adoptioner kan genomföras till länder som godkänner samkönade äktenskap.

I samband med adoptionsstoppet träffade SVT:s korrespondent Elin Jönsson den ryske politikern Vitalij Milonov när han pratar med några väljare och kallar homosexuella för perversa typer:

– Vet ni i Sverige, Finland och Norge tar man barnen och ger dem till sådana där samkönade par.

– Det är förskräckligt, säger en av väljarna.

Elin Jönsson frågade Milonov varför homosexuella inte ska få adoptera:

– De perversa typerna? Nej, det är oacceptabelt. Barn som växer upp i såna miljöer blir förstörda psykiskt. Nej, sådana familjer ska absolut inte få adoptera.

Så det är bättre att barnen stannar på barnhem då?

– Ja, givetvis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ryskt adoptionsstopp

Mer i ämnet