Kirill Klejmjonov, nyhetsankare i nyhetsprogrammet ”Vremja”, som sänds i ryska statstelevisionen varnar i direktsändning alla ryssar som funderar på spionera för Storbritannien. ”Få uppnår hög ålder.”

Ryska nyhetsankarets varning till dubbelagenter

Uppdaterad
Publicerad

I rysk stats-tv gjorde nyhetsankaret ett uttalande i direktsändning som närmast kan tolkas som ett förtäckt hot riktat till alla ryssar som överväger att bli dubbelagenter för Storbritannien.
– Få uppnår hög ålder, säger Kirill Klejmjonov i direktsändning.

Det har varit förhållandevis tyst i rysk media om mordförsöket på den förre ryska dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia i Salisbury – fram till nu.

– Jag önskar inte livet ur någon men för att vara tydlig så vill jag varna alla som drömmer om en sådan karriär. Jobbet som förrädare är ett av de farligaste i världen, säger Kirill Klejmjonov nyhetsankare på ryska ”Vremja” på statstelevisionens kanal ett.

Hans fortsätter och säger att ”få uppnår hög ålder”.

Livshotande skador

Sergej Skripal och hans dotter vårdas med livshotande skador efter att ha blivit utsatta för en giftattack i centrala Sailsbury den 4 mars.

Polisen har identifierat det nervgift som användes mot den tidigare ryske dubbelagenten och hans dotter, meddelar brittisk polis. Men man vill ännu inte offentliggöra vilket ämne det rör sig om.

Totalt har omkring 21 personer vårdats i samband med förgiftningen, enligt brittisk polis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer