Ryska utrikesdepartementet kallar upp svenska, norska och tyska diplomater med anledning av utredningen kring Nord Stream-läckorna. Foto: Kustbevakningen/TT

Ryska UD kallar upp svenska diplomater efter läckorna vid Nord Stream

Uppdaterad
Publicerad

Ryska utrikesdepartement kallar upp diplomater från Sverige, Danmark och Tyskland med anledning av ”incidenterna” vid Nord Stream-ledningarna.

Det ryska utrikesministeriet har även släppt ett uttalande där det heter att Ryssland inte kommer att acceptera ”pseudo-resultaten” från ländernas utredningar kring Nord Stream-läckan, så länge Ryssland hålls utanför.

Rysslands premiärminister Michail Misjustin har i ett brev till Magdalena Andersson (S) begärt att ryska myndigheter och den ryska gasjätten Gazprom ska få insyn i utredningen av Nord Stream-läckorna. Men det kan inte Sveriges regering tillmötesgå, enligt den avgående statsministern.

Sabotage mot Nord Stream

– I Sverige råder förundersökningssekretess i våra förundersökningar och det gäller naturligtvis också i det här fallet, sade Magdalena Andersson häromdagen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
60 sekunder: Sprängningarna mot Nord Stream-ledningarna utanför Bornholm. Foto: SVT, TT

.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sabotage mot Nord Stream

Mer i ämnet