Rysslands president Vladimir Putin. En man tankar bensin i Cleveland, USA. Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Tony Dejak/AP

Ryssland vänder – redo för minskad oljeproduktion

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland säger sig vara redo att samarbete med oljekartellen OPEC och USA för att minska oljeproduktionen, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Efterfrågan på olja har minskat i spåren av coronavirusets spridning över världen.

USA:s president Donald Trump twittrade igår en önskan om att Saudiarabien och Ryssland minskar oljeproduktionen med 15 miljoner fat. Ryssland sade på ett möte med Opec-länderna för en månad sedan nej till att minska oljeproduktionen. Det beskedet har setts som ett försök att skada amerikansk oljeproduktion.

Nu säger Rysslands president Vladimir Putin säger i ett uttalande på fredagen att Ryssland är “redo att komma överens med Opec-länderna – och redo att samarbeta USA”.

”Enligt preliminära uppskattningar rör det sig om en minskning på cirka 10 miljoner fat per dag, kanske lite mindre, kanske lite mer.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.