Här kollapsar ny del av taket

Uppdaterad
Publicerad

Många barn drabbade, tre har blivit helt föräldralösa.

Nästan två dygn efter att taket på en stormarknad rasade in och dödade över 50 personer så kollapade en stor del av taket. Raset kom samtidigt som räddningarbetare höll på att leta efter överlevande i rasmassorna. Rädddningtjänstens talesperson Viktorija Sembele uppger att ingen skadades i raset men att allt arbete avbröts.

Litet hopp för saknade

Det dramatiska raset inträffade samtidigt som räddningsarbetarna försökte komma i en del av byggnaden som anses som särskilt riskfylld. Där ligger bråten omkring fyra meter hög. Nu har man beslutat att inga nya försök ska göras förrän på söndag efter man kunnat göra noggranna analyser tillsammans med ingenjörer.

Takraset i Riga

Hiittills har 54 personer hittats döda. Sju personer saknas fortfarande som tros ha varit inne i byggnaden när taket kollapsade i torsdagskväll.

Barn har blivit föräldralösa

En undersökning har inlett och landets president har gått ut i hård ord och sagt att den borde rubriceras som mord.

Laila Rieksta-Riekstina. chef för barnsomsorgen i landet berättar att 13 barn har en föräldrar som omkommit i raset. Tre barn har blivit helt föräldralösa.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Takraset i Riga

Mer i ämnet