Anhängare till mördade presidentkandidaten Fernando Villavicencio går ut på gatorna i Ecuador och utropar honom som en ”evig president”. Foto: Santiago Fernandez/EPA/EFE/TT

Sex gripna för mord på presidentkandidat i Ecuador

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Ecuador har gripit sex personer misstänkta för inblandning i mordet på presidentkandidaten Fernando Villavicencio. Alla sex kommer från Colombia, uppger polisen.

Ytterligare en misstänkt gärningsman, som också denne sägs vara från Colombia, dog i en skottväxling med polisen.

Den 59-årige politikern och journalisten Villavicencio, som var en kritisk röst mot korruption, sköts ihjäl i samband med ett valkampanjsmöte i Ecuadors huvudstad Quito på onsdagskvällen, lokal tid. Minst nio andra personer, inklusive poliser, skadades i attacken.

Till följd av mordet har president Guillermo Lasso utlyst undantagstillstånd i landet som ska gälla under 60 dagar. Presidentvalet kommer dock att hållas som planerat den 20 augusti.

Se Fernando Villavicencio hålla sitt sista tal innan mordet, i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här håller presidentkandidaten sitt sista tal. Foto: EVN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.