Räddningspersonal på plats i köpcentrumet i Milano hjälper en skadad person. Foto: LaPresse/AP/TT

En död i knivdåd i Milano

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött och ytterligare minst två personer uppges ha skadats allvarligt i ett knivdåd i ett köpcentrum i Milano i Italien, rapporterar italienska medier.

Dådet inträffade söder om Milano strax efter klockan 18 på torsdagen. Minst fem personer ska ha attackerats av en man med en kniv.

En person, som arbetade i en livsmedelsbutik, ska enligt tidningen La Repubblica ha dött av sina skador. Fyra personer ska ha skadats, varav minst två uppges ha allvarliga skador.

Enligt uppgifter till italienska nyhetskanalen Rai ska en av de skadade vara den spanske fotbollsstjärnan Pablo Marí, som är utlånad från Arsenal till det italienska laget AC Monza.

Arsenal skriver i ett Twitter-inlägg att Marí befinner sig på sjukhus och inte är en av de allvarligt skadade.

Gripen på platsen

Gärningsmannen, som är i 50-årsåldern, kunde gripas på platsen.

Enligt La Repubblica tog gärningsmannen kniven från en butik och gick till angrepp med den. Motivet är ännu oklart, men enligt polisen rör det sig inte om ett terrordåd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.