Sex väljare: Därför demonstrerar vi på Philadelphias gator

Uppdaterad
Publicerad

”Fyra år till!” skanderar demonstranterna som samlats i centrala Philadelphia. ”Ni kan inte stoppa revolutionen!” svarar gruppen som protesterar på andra sidan vägen.

I delstaten Pennsylvania pågår rösträkningen fortfarande och de senaste dagarnas dramatik rör upp starka känslor.

– Jag vill att rösterna räknas som kom in den 3 november – inget annat, säger Philedelhpiabon Samuel.

Brenda Horton från New York har både keps och t-shirt med trycket ”Trump 2020”. Men skulle hennes kandidat inte vinna accepterar hon det – så länge rösträkningen gått rätt till.

– Varje röst räknas. Skulle Biden vinna är det inget problem, så länge rösterna är legitima, säger hon.

I samma klunga står Samuel, boende i Philadelphia.

– Jag vill att rösterna räknas som kom in den 3 november – inget annat. Om de andra rösterna spelade roll hade de kommit in i tid, säger han.

På andra sidan gatan pågår en motdemonstration under parollen ”Räkna varenda röst”. Megan Brown, även hon Philadelphiabo, håller i en skylt med just det budskapet.

– Bara för att du röstade via post är inte din röst mindre värd, framför allt inte under en pågående pandemi när inte alla är bekväma med att gå till vallokaler, säger hon.

Hör dessa och tre röster till i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.