Foto: TT

Shakira utreds för skattebrott

Uppdaterad
Publicerad

Spanska myndigheter utreder Shakira för skattefusk. Den colombianska superstjärnan misstänks ha bott i Spanien i flera år trots att hon varit skriven i skatteparadiset Bahamas, skriver The Guardian.

Officiellt flyttade Shakira till Spanien 2015, men misstänks ha genomfört flytten redan 2012 vilket innebär att hon då inte betalat spansk inskomstskatt enligt regelboken. Beslut om huruvida åtal ska väckas eller inte fattas i juni.

I fjol var även Shakira en av många kändisar, politiker och rika företagsledare vars lågskatteupplägg avslöjades i dokument i läckan ”Paradise papers” till Süddeutsche Zeitung.

Panama-dokumenten

Den tyska tidningen delade med sig av materialet till TT, SVT och över 90 andra medieföretag i en granskning samordnad av journalistverket ICIJ.

I Shakiras fall handlade det om att hon placerat sina låträttigheter i lågskattelandet Malta, något som inte är olagligt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Panama-dokumenten

Mer i ämnet