Foto: SVT

Självmordsattack i Kabul

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har dött efter ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul. Enligt ett vittne inträffade explosionen vid entrén nära militärutbildningsanläggningen Marshal Fahim.

– Fem personer, tre militärer och två civila har dödats, säger Nasrat Rahimi, talesperson för inrikesdepartementet till Reuters.

Ytterligare tolv personen har skadats i dådet, som ännu ingen har tagit på sig ansvaret för. Attacken kommer efter närmare tre månader av relativt lugn i staden.

-Det var en stor explosion och vårt hus skakade. Vi hörde även skottlossning efteråt, säger Samiullah som bor i närheten.

Den senaste stora attacken i huvudstaden skedde i november när minst tolv människor dödades när ett fordon med sprängmedel körde in i ett annat fordon under rusningstid.

Fredssamtal mellan USA och Afghanistans talibaner har pågått i ett år, men har pausats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.