Bilderna från polisingripandet av Tyre Nichols har lett till stora protester i flera amerikanska städer – nu har ytterligare en polis stängts av från sitt arbete. Foto: Agustin Paullier / AFP / TT

Fler poliser stängs av med anledning av Tyre Nichols död

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två poliser utöver de första fem som sparkats, stängt av för inblandning i misshandeln och gripandet av 29-årige Tyre Nichols i USA, uppger en talesperson för polisen enligt Washington Post.

Tyre Nichols misshandlades den 7 januari i år av fem poliser under ett ingripande i Memphis, Tennessee. Tre dagar senare dog han på sjukhuset.

I helgen, efter att bilderna från ingripandet offentliggjorts, sparkades fem poliser som ska ha varit inblandade i misshandeln. Under måndagen meddelade en talesperson för polisen att ytterligare två poliser har stängts av från sitt arbete. En av de två senaste som stängts av bar den kroppskamera som filmade polisernas första ingripande men var inte på plats senare vid själva misshandeln.

Bilderna på misshandeln av Nichols har väckt starka reaktioner i USA och har lett till stora, fredliga, protester i flera städer.

Även tre anställda vid räddningstjänsten har stängts av för att ha brustit i flera rutiner i samband med larmet. De ska bland annat ha misslyckats att bedöma Nichols tillstånd innan den första ambulansen kom till platsen, enligt ett pressmeddelande från brandkåren i Memphis.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man talar mycket mer nu om att det här handlar om att det är något fel på systemet.” USA-korrespondent Fouad Youcefi om det senaste i raden av fall där en svart man dödats av amerikansk polis. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.