Julian Cadman, 7 år, blev ett av offren som dog i Barcelonaattacken. Foto: TT

Sjuåriga Julian ett av offren i Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Den sjuåriga australiensiska pojken Julian Cadman har bekräftats död av katalansk polis, skriver AP. Det har varit oklarheter kring pojken sedan hans familj rapporterat honom som försvunnen efter attacken. Men pojken, som hade både australiskt och brittiskt medborgarskap, är nu bekräftad död. Han var i Barcelona med sin mamma för att vara med på en släktings bröllop.

Julian Cadman, 7 år, rapporterades saknad efter attacken i Barcelona. Han ska ha varit med sin mamma på La Rambla när skåpbilen kom körandes. Hans mamma var en av dem som skadades svårt och hon fördes till sjukhus. Men var hennes son tog vägen har varit oklart.

LÄS MER: Detta har hänt – attacken i Barcelona

Felaktiga uppgifter först

Spanska medier ska under lördagen ha rapporterat att pojken var återfunnen, skriver Expressen. Men den katalanska polisen ska ha dementerat den uppgiften senare samma dag. På twitter skrev de: ”Vi har varken sökt efter eller hittat något försvunnet barn efter Barcelonaattacken. Alla dödsoffer och skadade har lokaliserats”.

Var på besök i Barcelona med sin mamma

Julian var i Barcelona med sin mamma för att vara med på en släktings bröllop. Hans pappa, som var kvar i Australien, flög till Barcelona efter attacken för att försöka hitta sin son.

LÄS MER: Grafik: Terrordåden som skakat Europa 2017

På söndagseftermiddagen kom uppgifter från katalansk polis som bekräftade att sjuåriga Julian Cadman blev ett av de 13 offer som dog i attacken i Barcelona.

En spansk byrå för förvunna personer, Virbac España, skriver på facebook att Julians familj bekräftat sonens död och att de vill tacka alla som engagerat sig i sonens försvinnande.

Julians mamma ska ha blivit svårt skadad i attacken, men hennes tillstånd är stabilt, skriver BBC.

Skärmdump på den spanska byråns inlägg om Julian, där han bekräftas död. Foto: Skärmdump/facebook

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.