Sjunde dagen av protester i Tunisien

Uppdaterad
Publicerad

De våldsamma protesterna i Tunisien fortsätter. På söndagsmorgonen hade mer än 800 personer gripits, enligt Tunisiens regering.

Tunisen vaknar till en sjunde dag av protester. Våldsamheterna har fortsatt och över 800 personer har nu gripits, uppger inrikesministern Khlifa Chibani, rapporterar BBC. De har enligt Chibani gripits misstänkta för bland annat våldsamt upplopp och stöld.

97 personer vid Tunisiens säkerhetsstyrkor har skadats i samband med upploppen, enligt inrikesministern. Hur många av demonstranterna som skadats framgår däremot inte.

På fredagen uttryckte FN:s avdelning för mänskliga rättigheter oro över det stora antalet gripna, rapporterar BBC.

Det var efter regeringens besked om att strama åt budgeten för 2018 som upploppen först bröt ut. Åtstramningarna innebär bland annat skattehöjningar och prishöjningar på livsmedel.

Samtidigt är det på dagen sju år sedan diktatorn Ben Ali störtades i samband med jasminrevolutionen och den arabiska våren 2010 – 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.