Skidliftar i Trysil stilla efter strömavbrott

Uppdaterad
Publicerad

Ett större strömavbrott i området kring norska Trysil ställde till det för skidåkande turister. Alla skidliftar i skidorten stod stilla, rapporterade NRK. Strömmen kom tillbaka strax före 13-tiden uppger energibolaget Eidsiva.

Men hjälp av dieselaggregat har skidanläggningen kunnat få ned de som fastnade i liftarna, säger Jan Linstad, driftsledare för Skistar Trysil, till Nettavisen.

– Vi har situationen under kontroll, säger han till tidningen.

– Det är ett fel på regionalnätet som berör cirka 9 000 kunder, säger Cecilie Gregersen vid energibolaget Eidsivas presstjänst till NRK.

Avbrottet inträffade vid 12-tiden och det är ännu oklart när problemet är helt löst, men en dryg timme senare hade de flesta börjat få tillbaka strömmen.

Jan Stobbe, som är på skidsemester i Trysil, tog sig tillbaka till sin stuga efter att strömavbrottet inträffat eftersom anläggningen stängde.

– Vi fick besked om att det skulle vara stängt hela dagen, säger Jan Stobbe till Nettavisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.