Foto: TT

Flera döda i skottdrama i köpcentrum i Florida

Uppdaterad
Publicerad

Ett skottdrama har inträffat i ett köpcentrum i staden Jacksonville i delstaten Florida. Flera personer är döda – inklusive skytten, enligt polisen.

Polisen i Jacksonville skriver på Twitter att det har varit en masskjutning och att allmänheten uppmanas att hålla sig borta.

Det finns inga officiella uppgifter om skadade. Polisen bekräftar ”flertalet döda” och att flera transporteras till sjukhus. En misstänkt gärningsman uppges dessutom vara död, enligt polisen.

Lokala medier uppger att fyra personer är döda och omkring tio skadade.

Polisen i Jacksonville varnar för en pågående skjutning och uppmanar allmänheten att hålla sig borta. Foto: Twitter

Skottlossningen inträffade i Jacksonville Landing, ett köpcenter med restauranger och barer i centrala Jacksonville.

E-sportturnering

CNN uppger att skottlossningen inträffat samtidigt som det pågått kvalspel inför en E-sportturnering, ”Madden 19”. Det pågick på GLHF Game Bar, enligt ett av de tävlande lagen, som också uppmanar media att inte kontakta lagets spelare.

Ett vittne, Ryen Aleman, som följde turneringen berättar hur han hörde skott och duckade och kröp in på toaletten medan alla sökte skydd.

Enligt lagets meddelande på Twitter har deras spelare fått lindriga skador.

New York Times, uppger att strax före skotten hördes, syntes ett laserljus peka på en av spelarna som deltog i turneringen. Kvalspelet sändes på webben av en stor internationell streamingtjänst för e-sport.

Spelare flyr

På twitter sprids ett videoklipp av en spelsekvens som sändes via webben. Där hörs skott och ljudet av spelare som flyr.

Polisen sade på presskonferensen vid 22.30 svensk tid att den sökt av området och att det finns inga misstänka utöver den döde misstänkte gärningsmannen.

Polisen uppger inga dödstal, utan hänvisar till att all information kommer att lämnas via Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.